Новий посуд – візитка хорошої господині.

Посуд - це помічник для приготування, зберігання і прийому їжі. Жодна кухня, навіть в польових умовах не обходиться без посуду. Завжди потрібні, як мінімум ніж, ложка, виделка, казан або каструля.

Посуд для приготування їжі має безліч найменувань. Перерахую тільки деякі з них, це: сковороди, каструлі, сотейники, казани, друшляки, дека, форми для випікання, пристосування для варіння на пару, віночки і так далі. Без цих предметів немислимий процес приготування жодної більш-менш складної страви.

Посуд для прийому їжі не менш різноманітний, сюди входять тарілки, чашки, склянки, келихи, піали, блюдця, ложки, виделки, ножі, салатники і багато іншого. Всі ці предмети полегшують прийом їжі і роблять його більш естетичним і вишуканим.

До посуди для зберігання відносяться банки, різні контейнери, пляшки, цукорниці, сільнички, перечниці та інші ємності для зберігання приправ, чаю, варення та інших продуктів.

Весь цей посуд застосовується для збереження властивостей продуктів протягом тривалого часу, а так само для зручності використання.

Посуд поділяється на матеріали, з яких він зроблений. Посуд може бути виконаний з дерева, скла, сталі, чавуну, алюмінію, міді, пластмаси, силікону, порцеляни, кераміки, склокераміки і так далі. Ще посуд може бути покритий антипригарним покриттям або емаллю, виконувати декоративну.

Посуд - це не тільки невід'ємний елемент будь-якої кухні, але і варіант відмінного подарунка. Такий подарунок підійде до будь-якого святкового приводу - на весілля, ювілей, день народження або новосілля.

 

У розділі «Посуд» Ви знайдете більш детальну інформацію про різні типи посуду та способах її застосування.